Zerdeçallı Zerde
Bugün geleneksel tatlılarımızdan zerde tarifim var...Zerde eskiden düğünlerde olmazsa olmaz bir tatlıymış,bugünkü zerde tarifim biraz farklı ,safranlı zerde duymuştum, bende aynı rengi versin diyerek safran da olmayınca evde içine zerdeçal attım,yaparken çekinceliydim aslında tadı nasıl olur diyerek,malum oruç da var yani tamamen doğaçlama oldu ,ama iyiki de yapmışım akşama zerdeçallı zerdeyi yiyen bir tabak daha istedi:)ben de lezzetine bayıldım ,görüntüsü mü?birazdan paylaşıyorum fotoğrafını,lezzetinden emin olabilirsiniz..Malzeme listesi ve tarif şöyle..
MALZEMELER:
MALZEMELER:
6 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker
rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı nişasta(mısır nişastası kullandım)
2 çay kaşığı toz zerdeçal
üzerini süslemek için hindistan cevizi ve kuş üzümü
YAPILIŞI
Tencereye yıkanmış pirinci koyup üzerini örtecek kadar su ilavesiyle haşlıyoruz 6 su bardağı suya 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanan pirinçlere ekliyoruz ..toz şekeri,zerdeçali ve limon kabuğu rendesini de ekleyip tatlımız koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dk daha bekletip kaselere boşaltıyoruz,biraz soğuyunca buzdolabına kaldırıp iftarda serin serin tüketiyoruz:)
Yorumlar