19 Ocak 2013 Cumartesi

Havuçlu ve Kabaklı Pirinç Pilavı

Pirinç pilavı çok sevilir bizim evde,arada değişiklik yapıp içine sebzeler de ekleyince hem lezzeti çoğalıyor hem de görselliği çok daha güzel oluyor..Havuçlu ve kabaklı pilav çok besleyici ve lezzetli .

MALZEMELER:

2 su bardağı pilavlık pirinç
1 adet orta boy havuç(rendelenmiş)
1 adet yeşil kabak(rendelenmiş)
1 adet kuru soğan (soğanı da rendeliyoruz)
1/2 çay bardağı sıvı yağ(veya 2 yemek kaşığı margarin)sıvı yağ ile yapılan pilavlar daha parlak ve sağlıklı oluyor...
3 su bardağı sıcak su(veya tavuk suyu)
1 tavuk suyu tablet(hazır tavuk suyunuz yoksa)tablet atarsanız ayrıca tuz atmayın..
yarım tatlı kaşığı tuz
karabiber

YAPILIŞI:


Önce pirinçlerin üzerini örtecek kadar sıcak su koyup biraz tuz ilave ediyoruz , 15-20 dk ıslatıyoruz..pirinçleri sıcak suyla ıslatmadan da yapabilirsiniz o zaman pişerken suyunu 1 bardak fazla koymanız gerekecek...
Pilav tenceresine yağ koyup rendelenmiş soğanı ilave edip bir kaç kez çeviriyoruz,soğanlar yumuşayınca rendelenmiş havucu ve kabağı da ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz,ıslanmış pirinçleri birkaç kez yıkayıp suyunu süzüyoruz tencereye ilave ediyoruz ..pirinçler cam gibi parlak olana kadar kavuruyoruz ve sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz ,ocağı kapatıp pilavı dinlendiriyoruz ve servis edeceğimiz zaman karabiber atıp karıştırıyoruz..eğer tavuk suyu yerine tablet kullanacaksak sıcak suyun içine tableti atıp eritiyoruz daha sonra kavrulmakta olan pirinçlere ekliyoruz...bazen de en başta yağ ile birlikte tableti atıp biraz pembeleştirip sonra pirinçleri ekliyorum öyle de lezzetli oluyor...afiyet olsun:)



3 yorum:

Hatice Mutfakta dedi ki...

Pilavin harika olmuş sunumunu bayildim ellerine sağlık

yemek tarifleri dedi ki...

İlk defa böyle bir pilav gördüm, teşekkürler bir ara denemek lazım.

ferahcalezzetler dedi ki...

hoşgeldiniz,pilavı yapmanızı tavsiye ederim çok lezzetli bulup beğeneceğinize eminim:)