22 Temmuz 2013 Pazartesi

Zerdeçallı Zerde

Bugün geleneksel tatlılarımızdan zerde tarifim var...Zerde eskiden düğünlerde olmazsa olmaz bir tatlıymış,bugünkü zerde tarifim biraz farklı ,safranlı zerde duymuştum, bende aynı rengi versin diyerek safran da olmayınca evde içine zerdeçal attım,yaparken çekinceliydim aslında tadı nasıl olur diyerek,malum oruç da var yani tamamen doğaçlama oldu ,ama iyiki de yapmışım akşama zerdeçallı zerdeyi yiyen bir tabak daha istedi:)ben de lezzetine bayıldım ,görüntüsü mü?birazdan paylaşıyorum fotoğrafını,lezzetinden emin olabilirsiniz..Malzeme listesi ve tarif şöyle..

MALZEMELER:

6 su bardağı su
yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker
rendelenmiş limon kabuğu
1 yemek kaşığı nişasta(mısır nişastası kullandım)
2 çay kaşığı toz zerdeçal
üzerini süslemek için hindistan cevizi ve kuş üzümü
 
YAPILIŞI
Tencereye yıkanmış pirinci koyup üzerini örtecek kadar su ilavesiyle haşlıyoruz  6 su bardağı suya 1 yemek kaşığı nişastayı ekleyip karıştırıyoruz ve haşlanan  pirinçlere ekliyoruz ..toz şekeri,zerdeçali ve limon kabuğu rendesini de ekleyip tatlımız koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz,kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dk daha bekletip kaselere boşaltıyoruz,biraz soğuyunca buzdolabına kaldırıp iftarda serin serin tüketiyoruz:)


3 yorum:

Hanife Feride dedi ki...

Bu tatlı tam eşim için çok seviyor zerdeyi eline sağlık

ferah keser dedi ki...

teşekkür ederim hanifecim ,benim eşimde çok seviyor zerdeyi,zerdeçallı da öneririm kokusu bile harika oluyor:)

pınar doğan dedi ki...

Görüntü süper,lezzetini merak ettim doğrusu tarifini denemiliyim. Ellerine sağlık