21 Temmuz 2013 Pazar

Reyhan Şerbeti Ve Dondurulmuş Limon

Daha önce Reyhan şerbeti tarifi paylaşmıştım sizlerle ,bugün yine Reyhan şerbeti yaptım ,ama farklı yöntemle...daha önceki tarifim burada çok lezzetliydi ama bu defa lezzeti kat kat üstün oldu,hem rengi hem tadı muhteşemdi...Daha önce limonların kabuklarını yıkayıp buzlukta dondurmayı öğrenip sürekli dondurucuda limon bulundurmaya başladım,kek ve pastalarda ,salatalarda rendeleyip kullanıyordum ,bu defa reyhan şerbetinde kullandım ,artık bundan böyle Reyhan şerbetim hep bu yöntemle olacak:)
MALZEMELER:
1 bağ reyhan
1 buçuk su bardağı toz şeker
6-7 su bardağı kaynar su
dondurulmuş limonun yarısının rendelenmişi:)

YAPILIŞI:
Reyhanı saplarıyla birlikte yıkayın,derin bir kaseye toz şekeri ve üzerine kaynar suyu ekleyip şekeri eritin ...yıkadığınız reyhanları da bu şekerli suya ekleyip dondurulmuş limonun yarısını karışımın üzerine rendeleyip,şerbeti soyuyana kadar bekleyin ,daha sonra süzüp servis edin.
AFİYET OLSUN



Dondurulmuş limon ile ilgili bilgiyi sizinle paylaşmak istedim ,yazı ve fotoğraf netten alıntıdır....

Dondurulmuş limonun şaşırtıcı faydası

Bunların tamamı donmuş limondadır.

Restoranlardaki çoğu bilinçli tüketiciler limonun tamamını kullanır veya tüketirler, hiç bir kısmını ziyan etmezler.

Ziyan etmeden limonun tamamını nasıl kullanırsınız?

Basit... Limonu (yıkayıp) buz dolabınızın buzluk bölümüne koyuyorsunuz. Donduktan sonra mutfak rendesini alıp limonun tamamını rendeleyebilirsiniz. Soymanız falan gerekmiyor. Rendelenmişini yemeklerinizin üzerine serpebilir, sebze salatasına, dondurmaya, çorbaya, makarnaya, makarna sosuna, suşiye, balık porsiyonlarına katabilirsiniz.
Yemeklerin tamamı, daha önce hiç tatmadığınız mükemmel bir lezzet kazanacaktır.
Büyük olasılıkla, limon denince sadece limon suyu ve vitamin C aklınıza gelir. Sadece bu kadar olduğunu düşünürsünüz. Artık limonun gizemlerini öğrenince onu kupada içeceğiniz hazır çorbalarınıza bile katabileceksiniz.

Limonun tamamını kullanmanın, bir kısmını ziyan etmeyip yemeklerinize yeni bir lezzet katması dışında asıl avantajı nedir?

Rendelenmiş limonunuz, limonun sadece suyunda bulunandan 5 veya 10 kat daha fazla vitamin içerir. Ve evet, şimdiye kadar bunu kaybediyordunuz. Ama bundan sonra, tüm limonu dondurmak gibi basit bir işlem sonrasında, onu rendeleyip yemeklerinizin üzerine serperek tüm besleyici özelliklerini kullanıyor olacak, yani daha sağlıklı besleniyor olacaksınız. Ayrıca rendelenmiş limonun dinçleştirici ve vücuttaki toksinleri giderici etkisinden yararlanacaksınız.

İşte bunun için limonunuzu buzluğa koyun, donsun ve her gün yemeklerinizin üzerine rendeleyin. Böylece, yiyecek ve içeceklerinizi daha leziz hale getirip daha sağlıklı ve uzun yaşamın anahtarını kullanıyor olun! İşte limonun gizemi budur! Geç bile olsa başlayın, HİÇ olmamasından İYİDİR! Limonun sürpriz yararlarından faydalanın!

2 yorum:

döndü dedi ki...

Nefis bir serinletici elinize sağlık.Bana da beklerim canım:))))

ferah keser dedi ki...

teşekkür ederim,paylaştığınız nefis tarifleri takipteyim:)