23 Temmuz 2013 Salı

Milföy Hamuruyla Çabuk Börek

Günaydınlar,Mübarek Ramazan ayını yarıladık bugün,Ramazan ayının kendine özgü sakinliğini,iftar ve sahur vakitlerindeki tatlı telaşı çok seviyorum ve bu ayda herkesin daha iyi niyetli olduğuna inanıyorum,bugün paylaşacağım tarif sahur için de yapılabilecek  pratik bir tarif,özellikle kahvaltılarda ve habersiz gelen misafirlerde kurtarıcı olan yapımı kolay ve çıtır çıtır lezzetli bir börek olan Milföy böreği...Her zaman ihtiyaç duyulabileceği için dondurucuda mutlaka milföy hamurum hazır bulunur,kilo ve kalori açısından her ne kadar sakıncalı olsa da milföy hamurunu seviyorum,çünkü pek çok şey yapılabiliyor...Milföy böreği için malzeme listesi de çok az ,hemen her evde bulunan malzemelerle pratik bir börek hazırlayabilirsiniz,malzeme listesi ve tarifi şöyle....

MALZEMELER:
milföy hamuru
peynir
yumurta sarısı(böreğimizin üzeri için) 
1 şişe maden suyu
isterseniz çörekotu

YAPILIŞI:

Milföy hamurlarını dondurucudan çıkarıp fazla yumuşatmadan dinlendiriyoruz ,kare kare tezgaha seriyoruz ...her kare milföy hamurunun ortasına peynir koyup rolu yapıyoruz,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine yumurta sarısı ve maden suyunu çırpıp döküyoruz  dilerseniz çörek otu serpip 200 derece de üzerleri kızarana dek pişiriyoruz,maden suyu böreklerin daha çıtır olmasını sağlıyor,afiyetle tüketmeniz dileğiyle...

2 yorum:

Fatma Damyan dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Maden suyuyla hiç denememiştim. İlk fırsatta denemek istiyorum.
Evet yarıladık Ramazanı. Çok şükür...
Ben de çok seviyorum bu ayı. Bir huzur kaplıyor içimi...
Bana da beklerim canım, sevgiler...

ferah keser dedi ki...

teşekkür ederim Fatma hanımcım,maden suyunu genellikle böreklerde kullanıyorum daha çıtır ve puf puf oluyor...ziyaretiniz ve yorumunuz için ayrıca teşekkürler:)