Milföy Hamuruyla Çabuk Börek
Günaydınlar,Mübarek Ramazan ayını yarıladık bugün,Ramazan ayının kendine özgü sakinliğini,iftar ve sahur vakitlerindeki tatlı telaşı çok seviyorum ve bu ayda herkesin daha iyi niyetli olduğuna inanıyorum,bugün paylaşacağım tarif sahur için de yapılabilecek pratik bir tarif,özellikle kahvaltılarda ve habersiz gelen misafirlerde kurtarıcı olan yapımı kolay ve çıtır çıtır lezzetli bir börek olan Milföy böreği...Her zaman ihtiyaç duyulabileceği için dondurucuda mutlaka milföy hamurum hazır bulunur,kilo ve kalori açısından her ne kadar sakıncalı olsa da milföy hamurunu seviyorum,çünkü pek çok şey yapılabiliyor...Milföy böreği için malzeme listesi de çok az ,hemen her evde bulunan malzemelerle pratik bir börek hazırlayabilirsiniz,malzeme listesi ve tarifi şöyle....
MALZEMELER:
milföy hamuru
peynir
yumurta sarısı(böreğimizin üzeri için)
1 şişe maden suyu
isterseniz çörekotu
YAPILIŞI:
Milföy hamurlarını dondurucudan çıkarıp fazla yumuşatmadan dinlendiriyoruz ,kare kare tezgaha seriyoruz ...her kare milföy hamurunun ortasına peynir koyup rolu yapıyoruz,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayıp üzerlerine yumurta sarısı ve maden suyunu çırpıp döküyoruz dilerseniz çörek otu serpip 200 derece de üzerleri kızarana dek pişiriyoruz,maden suyu böreklerin daha çıtır olmasını sağlıyor,afiyetle tüketmeniz dileğiyle...
Yorumlar
Evet yarıladık Ramazanı. Çok şükür...
Ben de çok seviyorum bu ayı. Bir huzur kaplıyor içimi...
Bana da beklerim canım, sevgiler...