27 Ekim 2016 Perşembe

KAŞIK DÖKMESİ

Hafta sonu yaklaşırken özellikle pazar kahvaltılarında çok sevilen yapımı kolay ve lezzetli bir tarif geliyor uzun bir aradan sonra...

KAŞIK DÖKMESİ

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı kadar un ( Kıvamı koyu olacak,eğer cıvık olursa un ilave edebilirsiniz.


YAPILIŞI


Çırpma kabına yumurta,tuz,yoğurt,sıvı yağı alıp çırpın.İçerisine un,kabartma tozu ve karbonatı ekleyip koyu bir hamur elde edin, kıvamı kaşıkla dökebilecek kadar katı olmalı.Yapışmaz tavayı ısıtın,çok az tereyağ ekleyip eritin.Hazırladığınız hamurdan kaşıkla lokmalar alıp tavaya koyup yine kaşıkla yuvarlaklar haline getirip orta ateşte önlü arkalı kızartıp sıcak servis yapın..Tavayı ilk kaşık dökmesinde yağlıyoruz diğerlerinde gerekmiyor..afiyet olsun



Hiç yorum yok: