Kek Kalıbında Maden Suyu ile Börek
Merhaba ,bugün daha önce blok komşumda görüp çok beğendiğim ve en kısa zamanda yapmayı aklıma koyup en sonunda yaptığım lezzetli bir börek tarifiyle buradayım :) Nursevince Lezzetler bloğunun sahibi sevgili Nursevin Hanıma çok teşekkür ediyorum ..Nursevin Hanımın tarifine bağlı kaldım yaparken sadece içine kırmızı pul biber ilavesi yaptım o kadar,çok lezzetli bir börek oldu eşim su böreğine benzetti lezzetini .Blok komşumun birbirinden lezzetli tariflerine göz atmak isterseniz tıklayın lütfen
26 cm kek kalıbı
5 adet hazır yufka
2 adet küçük yumurta
1 şise 200 cc Maden sodası
1 Su bardağı Süt
yarım su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için ;
1 Kase Çökelek peynir , maydanoz ve 2 adet haşlanmış patates (istenilen iç malzeme kullanılabilir)
Dilerseniz maydanoz ve pul biber,ben pul biberi tercih ettim bu kez.
Fırın sıcaklığını 180'e getirip Kek Kalıbımızı Fırına sürelim. En az 45 dakika kızarana kadar pişirelim,biraz ılıyınca da dilimleyip servis edelim ,afiyet olsun :)
Malzemeler
26 cm kek kalıbı
5 adet hazır yufka
2 adet küçük yumurta
1 şise 200 cc Maden sodası
1 Su bardağı Süt
yarım su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için ;
1 Kase Çökelek peynir , maydanoz ve 2 adet haşlanmış patates (istenilen iç malzeme kullanılabilir)
Dilerseniz maydanoz ve pul biber,ben pul biberi tercih ettim bu kez.
YAPILIŞI:
Kek kalıbımızı fırça yardımı ile yağlayalım.
Maden sodası, yumurta, süt ve sıvı yağı derin bir kapda çırparak karıştıralım.
Yufkamızın
birini kalıbımıza dışa taşırarak serelim. Diğer
yufkayı ikiye bölüp yarısını sıvı yağ,süt, yumurta karışımına batıralım. İlk yufkamızın
üzerine ıslak yufkayı serelim. Yufkanın diğer yarısınıda bu karışıma
batırıp yine aynı şekilde kek kalıbımızın içersine döşeyelim.
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim veya çatal yardımı ile ezelim.
2 tatlı kaşığı
pul biberi çökelek ile karıştıırp tuzunu
kontrol edelim.
İkinci yufkamız tamamlandıkdan sonra iç malzemeden döşeyelim.
Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp iç malzemeden aralarına serpelim
En son
kalıpdan dışarıya sarkan yufkayıda üzerine kapatıp Kalan sıvı malzemeyi
dökelim.
Fırın sıcaklığını 180'e getirip Kek Kalıbımızı Fırına sürelim. En az 45 dakika kızarana kadar pişirelim,biraz ılıyınca da dilimleyip servis edelim ,afiyet olsun :)
Yorumlar