31 Mart 2013 Pazar

Kek Kalıbında Maden Suyu ile Börek

Merhaba ,bugün daha önce blok komşumda görüp çok beğendiğim ve en kısa zamanda yapmayı aklıma koyup en sonunda yaptığım lezzetli bir börek tarifiyle buradayım :) Nursevince Lezzetler bloğunun sahibi sevgili Nursevin Hanıma çok teşekkür ediyorum ..Nursevin Hanımın tarifine bağlı kaldım yaparken sadece içine kırmızı pul biber ilavesi yaptım o kadar,çok lezzetli bir börek oldu eşim su böreğine benzetti lezzetini .Blok  komşumun birbirinden lezzetli tariflerine göz atmak isterseniz tıklayın lütfen


 Malzemeler


26 cm kek kalıbı
  5 adet hazır yufka
  2 adet küçük yumurta 
  1 şise 200 cc Maden sodası
  1 Su bardağı Süt
  yarım su bardağı sıvı yağ
 
İç malzemesi için ;

1 Kase Çökelek  peynir , maydanoz ve 2 adet haşlanmış patates (istenilen iç malzeme kullanılabilir)

Dilerseniz maydanoz ve pul biber,ben pul biberi tercih ettim bu kez. 
 

YAPILIŞI:

 
Kek kalıbımızı fırça yardımı ile yağlayalım.
 Maden sodası, yumurta, süt ve sıvı yağı derin bir kapda çırparak karıştıralım.
 
 
Yufkamızın birini kalıbımıza dışa taşırarak serelim. Diğer yufkayı ikiye bölüp yarısını sıvı yağ,süt, yumurta  karışımına batıralım. İlk yufkamızın üzerine ıslak yufkayı serelim. Yufkanın diğer yarısınıda bu karışıma batırıp yine aynı şekilde kek kalıbımızın içersine  döşeyelim. 
Haşlanmış patatesleri rendeleyelim veya çatal yardımı ile ezelim. 
2 tatlı kaşığı  pul biberi çökelek ile karıştıırp tuzunu kontrol edelim.
İkinci yufkamız tamamlandıkdan sonra iç malzemeden döşeyelim.
Diğer yufkalar içinde aynı işlemi yapıp iç malzemeden aralarına serpelim
En son kalıpdan dışarıya sarkan yufkayıda üzerine  kapatıp Kalan sıvı malzemeyi dökelim.

Fırın sıcaklığını 180'e getirip Kek Kalıbımızı Fırına sürelim. En az 45 dakika kızarana kadar pişirelim,biraz ılıyınca da dilimleyip servis edelim ,afiyet olsun :)



2 yorum:

Oya Genç dedi ki...

Ellerine sağlık canım.. Afiyetler olsun..Sevgiler..

mehtap dedi ki...

kek kalıbında börek, ne güzel olmuş, elinize sağlık...