27 Ekim 2016 Perşembe

BİTKİSEL ANTİBİYOTİK:ZENCEFİL LİMON VE BAL

Uzun zaman sonra tekrar merhaba,bir süre ayrı kaldık değil mi ?paylaşım yapmasamda arada gelip bakıyordum aslında ve özlemişim  ..her gün olmasa da elimden geldiği kadar yeni tariflerle buralarda olacağım .Uzun uzun yazmadan ilk paylaşımım gelsin o zaman:)

BİTKİSEL ANTİBİYOTİK:ZENCEFİL LİMON VE BAL

Bu karışım Grip,bademcik,öksürük,ses kısıklığı,nezle, kısacası soğuk algınlığına bağlı tüm hastalıklar için çok faydalı kıvamı durdukça sulanıyor normalde bir kaç gün beklemek çok daha iyi olur ama o kadar beklemeye zamanınız yoksa 1 gece bekletin, aslında önemli olan hasta olmadan önce yapmak,buzdolabında saklanmalıdır raf ömrü içindeki malzemeler küflenmediği müddet 2 ay buzdolabında saklanabilir 

Bitkisel Antibiyotik için malzemeler

1 adet büyük limon
taze zencefil ( limon büyüklüğünde olsun )
2 çubuk tarçın
ve en hakikisinden süzme bal 400gr kadar 
limonu zencefili yıkayın ,zencefili soyun
limonu ve zencefili ince ince kesip doğrayın(zencefili rendeledim ben) cam kavanoza doldurun üstüne tarçını koyun ve balı ilave edin buzdolabında saklayın ertesi gün bir kaşıkla iyice karıştırın günler öncesinden yapılıp içilmesi daha faydalıdır istediğiniz zaman kullanabilirsiniz buzdolabında yaklaşık 2 ay rahatlıkla saklanabilir tadı da gayet güzel

Hiç yorum yok: