9 Eylül 2014 Salı

REYHANLI BULGUR KÖFTESİ-REYHANLI MALATYA KÖFTESİ

Selamlar sevgiler dostlar ,daha önce Birsence resimli yemek tarifleri'nde gördüğüm ve yapmaya karar verdiğim bir tarifi paylaşmak istiyorum sizinle...Malatya'ya özgü yarma bulamadığım için ince bulgurla yaptım,böyle olunca da dağılmaması için un ilave ettim içine ,orjinal tarifinde un yok..Tarifin orjinali için tıklayabilirsiniz..Kendi yaptığım reyhanlı bulgur köftesi için bize gerekenler ise ...
Hamuru için;

2 su bardağı ince bulgur
4-5 yemek kaşığı un
tuz
1 buçuk yemek kaşığı kurutulmuş reyhan
su 
Sos için;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz

Üzeri için;

1 kase çırpılmış yoğurt
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı tereyağı(olmazsa sıvı yağ)
İnce bulguru sıcak suyla ıslatıp kapaklı bir kapta 20 dk bekletelim..
Bulgur soğuyunca içine tuz ve un ilave edip kurutulmuş reyhan da ekleyip yoğurun,bu aşamada az az su ekleyebilirsiniz elinizde rahat yuvarlamak için...Tencereye su koyup kaynaması için beklerken bulgur köftelerini yuvarlıyoruz...Su kaynayınca köfteleri kaynayan suya atıp 3-4 dk haşlayıp süzüyoruz...Ayrı bir tencerede istediğiniz gibi doğradığınız soğanları sıvı yağda veya tereyağında kavuruyoruz,daha sonra salçayı ekleyip bir süre daha kavurmaya devam ediyoruz...bu arada çukur bir kasede yoğurdu(içine kuru nane atabilirsiniz) çırpıyoruz ..Çırpılmış yoğurdu köftelerin üzerine döküp,salçalı soğanlı sosu da ekleyip servis ediyoruz..

Not:Sos ve yoğurdu servis edeceğiniz zaman dökün böylece bulgur köfteleri yumuşayıp dağılmaz...afiyet olsun:))

Hiç yorum yok: