5 Eylül 2014 Cuma

PATLICANLI FIRIN PİDESİ(EKMEK HAMURUYLA)

Merhaba ,patlıcan zamanı geçmeden yapmanızı tavsiye ettiğim bir lezzet patlıcanlı pide...mayalı hamurdan yapılıyor ama siz benim gibi fırından alacağınız ekmek hamuruyla da yapabilirsiniz..tepsim baya bir büyük olduğu için ben 3 ekmek hamuru kullandım...patlıcanlı fırın pidesinin malzemeleri ve yapılışı ise şöyle...

3 adet ekmek hamuru
(hamurdan küçük bir parça ayrılıp suyla inceltilecek,pidenin üzerine dökmek için)
2 adet soğan
3 patlıcan
2 domates
sıvı yağ(4 yemek kaşığı)
baharatlar,karabiber kimyon vb
tuz
üzeri için susam ve çörekotu
YAPILIŞI
Önce patlıcanları küçük küçük doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz..
Tencereye sıvı yağ ekleyip yemekli doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz ,soğanlar hafif rengi dönünce suyunu süzdüğümüz patlıcanları ilave ediyoruz..
Domatesleri ve baharatları da ekleyip 3-5 dk kavuruyoruz..
Fırın tepsisini yağlayıp ekmek hamurundan küçük bir parça ayırıp kalanını  hafifçe yağladığımız elimizle incelterek yayıyoruz ve tepsiyi hamurla kaplıyoruz..
Üzerini önceden hazırlayıp soğuttuğumuz patlıcanlı harçla kaplıyoruz ve suyla incelttiğimiz hamur parçasını harcın üzerine gelişigüzel döküyoruz,susam ve çörekotu da serpip yaklaşık 35 dk 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz ,afiyet olsun..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizzat yendi denendi. Harika !

mutfagabuyrun dedi ki...

bun ekmek hamurlarını çok seviyorum ben.çok pratik oluyor.ellerine sağlık canım.sevgiler.

ferah keser dedi ki...

Ekmek hamuru kurtarıcı oluyor gerçekten,pizza ve pişi yapmak da mümkün:))