17 Ağustos 2014 Pazar

FISTIKLI GÜLLAÇ VE YENİDEN MERHABA:))

Bir süre aradan sonra tekrar buradayım,bütün ziyaretçilerime sevgilerimi gönderiyorum ..neredeyse koca bir yaz mevsimini telaş ve stresle geçirdik,annemin rahatsızlığı ,stres sıkıntı derken tarif eklemeye fırsat bulamadım ..mutlu zamanlar da oldu tabi kızım üniversiteyi kazandı yakında prensesimi Afyon'a gönderiyoruz, şimdiden hem üzülüyorum ayrılacağım için hemde mutluluk duyuyorum ,kendim okuyamadığım için kızlarımın okuması benim için çok önemli..Bu kadar aradan sonra tatlı tarifiyle başlamak istedim yeniden ,Ramazanda alıp stok yaptığım güllaç yapraklarıyla hazır kardeşlerim ve ailem buradayken yapayım dedim ,güllaçın zamanı Ramazan ayında ama olsun önemli olan ağız tadıyla tüketilmesi,evde kıyılmış fıstık olduğu için ben fıstıklı yaptım siz ceviz,fındık vb malzemelerle de yapabilirsiniz..Uzun zamandır yazmayınca çenem düştü gördüğünüz gibi(ya da okuduğunuz :))hadi tarife geçelim,bu arad blog sayfamı ve sizleri çok özlemişim..

10 adet güllaç yufkası
1 buçuk litre süt
2 su bardağı toz şeker
gülsuyu (dilerseniz vanilya)
dövülmüş fıstık(arasına ve üzerine)




Bir tencerede süt ve şekeri ısıtın. Isıtılmış şekerli süte vanilyayı ekleyip ılıtın. Güllaç yapraklarından birini parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. Üzerine bir kepçe ılık sütten gezdirin. Bir güllaç yaprağını ıslatılmış olanın üzerine koyup tekrar süt gezdirin. Bu işleme 5.yufkaya yani güllaçın tam ortasına gelene kadar devam edin. Güllacın ortasına geldiğinizde ıslattığınız yufkanın üzerine bolca dövülmüş fıstık [ya da ceviz,fındık serpin]Daha sonra üzerine diğer güllaç yapraklarını koyup süt gezdirerek devam edin. En son kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. Buzdolabında soğutup servis edin,afiyet olsun..Dilerseniz kiraz şekerlemesi ve nar taneleriyle süsleyebilirsiniz ben evde elimin altındaki malzemeleri kullandım ..

1 yorum:

mehtap dedi ki...

kızınızı tebrik ederim, seneye bizde aynı heyecanları yaşayacağız. Güllaç nefis olmuş, elinize sağlık.