5 Mayıs 2014 Pazartesi

NİŞASTA HELVASI

Tadı ve görüntüsüyle farklı bir helva yapmak ister misiniz?Nişasta helvası o zaman tam size göre bir lezzet,tadı lokum gibiydi içine kakao,çikolata eklenip farklı lezzetler de yapılabilir diye düşünüyorum aslında ,benim kızlar önce burun kıvırdı ama tadına bakınca da birer tabak helvayı afiyetle yediler:)Nişasta helvasının malzemeleri ve yapılışı ise şöyle..

MALZEMELER:
4 su bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı su(ılık)
ceviz içi

YAPILIŞI:

Bir kapta nişasta ,su ve şeker karıştırılır...
Sıvı yağ tencerede ısıtılır...
Nişasta,şeker,su karışımı yavaş yavaş tencerede ısınan sıvı yağa eklenir...
Sürekli karıştırarak helva tane tane olana dek pişirilir (yaklaşık 5 dk)
Ateşten alınıp soğuduktan sonra üzerine ceviz içi serpilip servis edilir..
Afiyet olsun :)

Sıvı yağ yerine tereyağı da kullanabilirsiniz..


1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.