17 Nisan 2014 Perşembe

ARAPSAÇI-REZENE SALATASI

Arapsaçı otunu bilir misiniz?yada diğer adıyla Rezene..Ege Bölgesinin sevilen otlarından biri,kokusundan dolayı hak ettiği değeri bazen bulamasa da ben çok severim ,yumurtalı kavurmasını özellikle daha çok severim.Ama salatasını yapıp tüketince hangisi daha güzel karar veremedim:) bence sizde salata olarak yapıp hemen tüketin ,denemediyseniz deneyin derim ben...Arapsaçı yabani olarak yetişir ve bünyeye pek çok faydası var;Anne sütünü arttırıcı,sakinleştirici,gaz giderici,böbreklere ve küçüklerin gaz problemlerinde oldukça etkili..Bu kadar faydalı olan bu yabani otu hazır zamanıyken bol bol tüketelim..Arapsaçı-Rezene otunun salatasının yapılışına geçelim mi artık:)

MALZEMELER:

1 bağ arapsaçı(rezene)
5-6 diş sarımsak
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Arapsaçı (rezene) Salatasının Yapılışı ise;

Arapsaçı otu sirkeli suda bekleterek sonrasında da 3-4 defa bol suyla yıkanır...Taze sapları ayrılır ,tencereye su eklenerek önce taze sapları haşlanır,daha sonra yıkayıp süzdüğümüz rezeneler ilave edilir ve yumuşayana dek 5-6 dk haşlanır..Haşlanan rezeneler soğuk suya çıkarılır ki renkleri solmasın ,daha sonra süzülüp limon ezilmiş sarımsak ve zeytinyağı ile yapılan sos üzerine gezdirilir,sosunu tüketeceğiniz zaman ilave edin çünkü limon rezenelerin rengini solduruyor...afiyet olsun ...
Arapsaçı otunun nohutlu yemeği tarifi için tıklayabilirsiniz...


Hiç yorum yok: