4 Mart 2014 Salı

EBEGÜMECİ KAVURMASI

MALZEMELER:
1 bağ ebegümeci
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıcak su

YAPILIŞI:
Ebegümeci  bir kaç kez yıkanıp suyu süzülür ve yemeklik doğranır...Tencereye sıvı yağ eklenir ve soğanları içine doğrayıp soğanlar parlak olana dek kavurulur,doğranmış ebegümeci eklenir ve kavrulmaya devam edilir ,ebegümeci kavrulup rengi solunca sıcak su ve tuz eklenir kısık ateşte 15 dk pişirilir,ister sade ister üzerine yumurta kırılarak veya ebegümeci biraz ılıyınca yoğurt dökerek afiyetle tüketilir...
Bilgiler ve ebegümeci fotoğrafı netten alıntıdır....

EBEGÜMECİ OTUNUN FAYDALARI İSE;

Ebegümeci göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser..
Mide ve bağırsakların çalışmasını düzenler..
Kabızlığı giderir..
Mide bulantısına iyi gelir..
Ateşi düşürüp vücudu rahatlatır..
Boğaz ağrılarına iyi gelir..
Ebegümecinin lapası çıbanların olgunlaşmasını sağlar..
Diş eti rahatsızlarında oldukça faydalıdır...

Ayrıca;
Ebegümeci çay olarak da kullanılabilir,ebegümeci çayının faydası ise...
Akciğerleri temizleyip sigaranın zararlı etkilerini bertaraf etmesi,akciğer kanserine ise koruyucu olduğu biliniyor..




Hiç yorum yok: