22 Şubat 2014 Cumartesi

Puding Dolgulu Pratik Yaş Pasta

Pudingli pratik yaş pasta ,yapması kolay ve lezzeti çok bir pasta( veya kek)..Pastamızın malzemeleri ve yapım aşaması ise şöyle..


3 yumurta
3 yemek kaşığı kakao
1 buçuk su bardağı şeker
2 su bardağı un
125 gr margarin(veya 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ)
1 su bardağı süt
vanilya-  kabartma tozu (birer paket)

ÜZERİ İÇİN;
3 su bardağı süt
1 pk vanilyalı puding



Yumurtaları ve şekeri  beyazlaşana dek çırpın,daha sonra diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu hazırlayın (akıcı bir hamur olmalı) yağlanmış tepsiye veya dikdörtgen bir borcama kek hamurunu döküp 180 derecede ısıttığımız fırında 35-40 dk pişirin...Kek piştikten sonra soğumaya bırakın,bu arada vanilyalı pudingi bir tencerede pişirin ve soğutun (üzeri kabuk kabuk olmaması için sık sık karıştırın)
Soğuttuğumuz kekten elma oyucu yardımıyla  parçalar çıkarın,kalıptaki kek delik delik olacak böylece...Elma oyucu çıkarttığınız kek parçalarını ise ayrı kapta ufalayın (pastanın üzerini bu ufalanmış kek kırıntılarıyla süslüyoruz)
Pişirip soğuttuğunuz pudingi kekin üzerine döküp yaydırın ..üzerine ayırdığınız kek kırıntılarını serpin,pratik krema dolgulu pastanız hazırdır,afiyetle tüketin...


Hiç yorum yok: