HAVUÇLU TERBİYELİ KEREVİZ

Kereviz kokusu nedeniyle pek sevilmeyen bir sebze ,bizim evde de büyük kızım sevmez sadece ,bizim ısrarlarımıza karşılık birkaç kaşık alır o kadar..Kerevizi içine havuç ekleyip terbiyeli pişirdim hem hafif oldu hem de büyük kızım tarafından bile sevildi :)en azından birkaç kaşıktan fazla yedi...Lezzetli terbiyeli kereviz yemeği için malzemeler ve yapılışı şöyle...

MALZEMELER:

2 adet iri kereviz(taze saplarını da kullandım)
2 adet havuç
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ(zeytinyağ)
bir tutam pirinç(yarım küçük kahve fincanı kadar)
tuz
karabiber

TERBİYESİ İÇİN:

1 yumurta sarısı
1 limonun suyu


YAPILIŞI:

Kerevizlerin sert yaprakları ayıklayıp, kerevizleri yıkıyoruz ve kökleri bıçakla soyuyoruz. Kerevizlerin taze dallarını, yapraklarını 2-3 cm uzunluğunda,  köklerini de kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Havuçları yıkayıp, soyuyoruz ve doğruyoruz.
Tencereye zeytinyağını ilave edip  yemeklik doğranmış soğanı, havuçları ve kerevizleri soteliyoruz. Üzerine 2-3 su bardağı kadar sıcak su ile tuz ,karabiber ekliyoruz yıkanmış pirinci de ekleyip ve tencerenin kapağı kapalı şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz...
TERBİYESİ:
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu ekleyip çırpıyoruz ,yumuşayan kereviz yemeğimize ekleyip bir kaç  dk(2-3dk) daha pişirip ocağı kapatıyoruz,afiyet olsun:))

Yorumlar

mutfagabuyrun dedi ki…
yemeğini pek yapmam ama çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
ferahcalezzetler dedi ki…
teşekkür ederim,kereviz salçalı olarak bizim evde pek tüketilmiyor ama terbiyelisi seviliyor allahtan:))
Görkem CAN dedi ki…
Üç günlük dünyada eğer sağlık sıhhat sorununuz yoksa bu perhiz diyet kalori işlerine çok da kafayı takmamak lazım. Harika bir tarif teşekkür ederim..
ferahca lezzetler dedi ki…
Haklısınız gerçekten,sağlık çok önemli ama damak tadı da önemli :)teşekkür ediyorum ziyaretiniz ve yorumunuz için ...

Popüler Yayınlar