HAVUÇLU TERBİYELİ KEREVİZ
Kereviz kokusu nedeniyle pek sevilmeyen bir sebze ,bizim evde de büyük kızım sevmez sadece ,bizim ısrarlarımıza karşılık birkaç kaşık alır o kadar..Kerevizi içine havuç ekleyip terbiyeli pişirdim hem hafif oldu hem de büyük kızım tarafından bile sevildi :)en azından birkaç kaşıktan fazla yedi...Lezzetli terbiyeli kereviz yemeği için malzemeler ve yapılışı şöyle...
MALZEMELER:
2 adet iri kereviz(taze saplarını da kullandım)
2 adet havuç
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ(zeytinyağ)
bir tutam pirinç(yarım küçük kahve fincanı kadar)
tuz
karabiber
TERBİYESİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
YAPILIŞI:
MALZEMELER:
2 adet iri kereviz(taze saplarını da kullandım)
2 adet havuç
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ(zeytinyağ)
bir tutam pirinç(yarım küçük kahve fincanı kadar)
tuz
karabiber
TERBİYESİ İÇİN:
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
YAPILIŞI:
Kerevizlerin sert yaprakları ayıklayıp, kerevizleri yıkıyoruz ve kökleri bıçakla soyuyoruz. Kerevizlerin taze dallarını, yapraklarını 2-3 cm uzunluğunda, köklerini de kuşbaşı şeklinde doğruyoruz. Havuçları yıkayıp, soyuyoruz ve doğruyoruz.
Tencereye zeytinyağını ilave edip yemeklik doğranmış soğanı, havuçları ve kerevizleri soteliyoruz. Üzerine 2-3 su bardağı kadar sıcak su ile tuz ,karabiber ekliyoruz yıkanmış pirinci de ekleyip ve tencerenin kapağı kapalı şekilde sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz...
TERBİYESİ:
Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu ekleyip çırpıyoruz ,yumuşayan kereviz yemeğimize ekleyip bir kaç dk(2-3dk) daha pişirip ocağı kapatıyoruz,afiyet olsun:))
Yorumlar