PİRİNÇLİ ISIRGAN OTU

Hayırlı günler diliyorum ,İzmir'li olarak zeytinyağlı ve ot yemeklerine ayrı bir düşkünlüğüm var,ısırgan otunun bir çok faydası olması sebebiyle de mutfağımızdan eksik etmememiz gerekiyor aslında ...Isırgan otu nelere faydalıymış önce onlara bakalım sonra tarife geçelim;
Isırgan otunun içinde yüksek miktarda demir olmasından dolayı kansızlığa iyi gelir,sindirim sistemini ,karaciğeri ve böbrekleri temizler,idrar yolları enfeksiyonlarında oldukça faydalıdır,bağışıklık sistemini güçlendirir ve öksürüğü keser...Bu kadar faydası varken tüketmemek olmaz,üstelik çok hafif ve lezzetli bir yemek :)Yemeğimiz için bize gerekli olanlar ve yapılışı ise şöyle....

MALZEMELER:

1 bağ ısırgan otu
1 adet soğan
sıvı yağ
pirinç
1 kaşık salça
tuz
1 su bardağı sıcak su




YAPILIŞI:

Isırgan otunu yıkayın süzün ve doğrayın,soğanı yemeklik doğrayın ve sıvı yağda biraz kavurun,salçayı da ekleyip birkaç kez çevirin doğranmış ısırgan otunu da ekleyip kavurmaya devam edin ...Tuz ve suyu ekleyip bir tutam pirinç serpin ve kısık ateşte 15 -20 dk pişirin ,sonrasında ister yoğurtlu ister sade tüketin ,afiyet olsun şimdiden...

Yorumlar

Popüler Yayınlar