6 Aralık 2013 Cuma

KABAK TATLISI

En sevdiğim tatlılardan biridir kabak tatlısı,şimdi de balkabağının bol bol bulunduğu zamanlar..ister fırında pişirin ister ocakta tencerede her iki şekilde de nefis olur ,bugünkü tarifim tencerede pişiriliyor,siz de bu lezzetli ve hafif tatlıyı yapmak isterseniz hazırlıkları yapıp tarife bakabilirsiniz ,şimdiden afiyet olsun...

Balkabağı tatlısı için;

MALZEMELER:

1 kg balkabağı
2 su bardağı şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
susam



YAPILIŞI:

Balkabağını dilimleyip kabuklarını soyun ve yıkayın ,daha sonra istediğiniz biçimde doğrayın;ben ince ince doğruyorum böylece pişince daha şeffaf ve kabak kokusu kalmıyor...daha sonra pişireceğiniz tencereye kabakları döşeyip üzerine toz şekeri serpin ve 1-2 saat tencerenin kapağını kapatıp bekletin,böylece şekerler eriyor ve kabağa su eklemek durumunda kalmıyoruz...daha sonra ocağı yakıp tercihen kısık ateşte kabaklar şeffaf bir görünüme kavuşana dek pişirin,daha sonra servis tabağına alıp ceviz ve susam ilavesiyle servis edin,afiyet olsun...


Hiç yorum yok: