1 Kasım 2013 Cuma

Güveçte Kuşbaşı Etli Patlıcan Yemeği

Mutlu günler diliyorum öncelikle,henüz pazarlarda patlıcan tükenmemişken etli patlıcan yemeği yapmak istedim her ne kadar benim kızlar kırmızı eti pek sevmese de:) küçük güveçlere birer porsiyonluk hazırladım görsel olarak belki severek tüketirler umuduyla,yanılmamışım büyük kızım içinden etlerini ayıklayıp bir kenara ayırsa da yemeği sevdi....güveçlerim fırın sütlaç yaparken kullandığım küçük toprak güveçler...güveçlerin bir kısmının üzerine beşamel sosu da pişirip döktüm her iki türlü de lezzetliydi ...yemeğimizin malzemelerine ve yapılışına geçersek....


Malzemeler:

1 kg patlıcan(küp küp doğranmış)
500 gr kuşbaşı et
domates(4-5 adet)doğranmış
sivri biber(3-4 adet)
kırmızı biber(2-3 adet)
2 adet orta boy soğan(küçük doğranmış)
2 diş sarımsak(küçük doğranmış)
2 yemek kaşığı domates salçası
sıvı yağ
tuz
sıcak su 

Beşamel sos tarifi:

1 buçuk su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı

Malzemeler tencereye alınıp muhallebi kıvamında olacak şekilde pişirilir.

Yapılışı:


  • Patlıcanlar alacalı soyulur küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir..
  • Kuşbaşı etleri tencereye alıp etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir..
  • Küçük güveçlere önce et,sonra patlıcan ,domates ve biberler sıralanır ..
  • Salça sıcak suyla inceltilir ve güveçlere paylaştırılır...
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 30 dk pişirilir....
  • Fırından çıkarmadan 10 dk önce beşamel sos dökülür ve tekrar fırına verilir...
  • Afiyet olsun:))

4 yorum:

Sema dedi ki...

Elinize sağlık çok leziz görünüyor sevgilerimle...

Görkem CAN dedi ki...

Hocam damak çatlatan bir lezzet tebrikler.

ferahca lezzetler dedi ki...

teşekkür ediyorum yorumunuz ve ziyaretiniz için:)

ferah keser dedi ki...

teşekkürler semacım:)