1 Eylül 2013 Pazar

Kabak Çiçeği Dolması

Merhaba sayfa dostlarım Ege Bölgesinde bilinen bir lezzet tarifim var bugün;Kabak çiçeği dolması...Kabak çiçeğini şehirde bulmak zor,köyde anneannemin bahçesinden sabah güneş doğmadan toplanır ve yapılırdı...geçen gün pazarda dolaşırken kabak çiçeğini görünce çok sevindim ,gerçi kendi topladığın gibi olmuyor saatlerce bekleyen kabak çiçeği ne kadar çiçek olarak kalır diye düşündüm ama yinede dayanamayıp aldım...Gerçekten de çiçekler yırtılmış ve kapanmıştı ,öyle de olsa  dolmamı  yaptım tabi bu yüzden kusura bakmayın bu nasıl resim diye...Görüntü pek iç açıcı olmasa da lezzeti yerindeydi ve ben yıllar sonra yediğim kabak çiçeği dolmasının tadını çıkardım:)Lafı çok uzattım biliyorum ama azıcık daha dayanın ve tarifi okuyun lütfen ve ilk fırsatta da bu farklı lezzeti yapıp tadın ,şimdiden afiyet olsun diyorum ve tarife geçiyorum..:))

MALZEMELER:

20 adet kabak çiçeği
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
2 adet domates
birkaç dal taze nane
tuz-karabiber
yarım çay bardağı sıvı yağ(tercihen zeytin yağı)

YAPILIŞI:

Kabak çiçeklerini yıkayın ve içindeki sarı kısmı çay kaşığı yardımıyla yaprağa zarar vermeden çıkarın...Pirinci yıkayıp süzün ve içine soğan rendeleyin,domatesi ve taze naneyi doğrayıp ilave edin ,tuz ,karabiber ve sıvı yağı ekleyip karıştırın böylece dolma içliğimiz hazır..Kabak çiçeklerini hafifçe açıp içine dolma içliğinden koyup kenarlarından kapatın,tencereye sıralayıp dolmaların üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin ...afiyet şifa olsun:)


2 yorum:

Oya Genç dedi ki...

Ellerine sağlık Ferahçım.. Muhteşem lezzet.. Bıkmadan yiyebileceğim tek dolma...Nefis olmuşlar.. Sevgiler..

ferah keser dedi ki...

Teşekkür ederim ,bulsam hergün yapar yerim bende ama kabak çiçeği buralarda pek bulunmuyor maalesef..