Barbunyalı Taze Fasülye Yemeği
Barbunya sever misiniz ?peki ya taze fasulye....benim gibi her ikisini de çok seviyorsanız her iki sebzeyi birlikte pişirin inanın tadına doyamayacaksınız...En güzel yemek sevgiyle pişendir deyip yemeğimizin tarifine geçiyoruz...
MALZEMELER:
yarım kg barbunya
yarım kg taze fasulye
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
sıvı yağ veya zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
Önce barbunyayı ayıklayıp üzerini örtecek kadar su ilavesiyle tencerede 10 dk haşlıyoruz,bu işlem barbunyanın kara suyunun atılması için aslında vitamini de gidiyor böyle ama bende fazla kaynatmamaya çalışıyorum...Yemek yapacağımız tencereye sıvı yağ koyup soğanları yemeklik doğrayıp soteliyoruz ,daha sonra sırasıyla sarımsak,domates ve salçayı ekleyip çeviriyoruz..ayıklayıp doğradığımız ve yıkadığımız taze fasulyeleri de ekleyip fasulyeler sararana dek kısık ateşte pişiriyoruz,daha sonra haşlayıp süzdüğümüz barbunyaları da ekleyip üzerlerini örtecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu da atıyoruz önce harlı sonra kısık ateşte düdüklü tencerede ise 10 dk,diğer tencerelerde 20 -25 dk pişiriyoruz..afiyet olsun :)
MALZEMELER:
yarım kg barbunya
yarım kg taze fasulye
2 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 diş sarımsak
sıvı yağ veya zeytinyağı
tuz
YAPILIŞI:
Önce barbunyayı ayıklayıp üzerini örtecek kadar su ilavesiyle tencerede 10 dk haşlıyoruz,bu işlem barbunyanın kara suyunun atılması için aslında vitamini de gidiyor böyle ama bende fazla kaynatmamaya çalışıyorum...Yemek yapacağımız tencereye sıvı yağ koyup soğanları yemeklik doğrayıp soteliyoruz ,daha sonra sırasıyla sarımsak,domates ve salçayı ekleyip çeviriyoruz..ayıklayıp doğradığımız ve yıkadığımız taze fasulyeleri de ekleyip fasulyeler sararana dek kısık ateşte pişiriyoruz,daha sonra haşlayıp süzdüğümüz barbunyaları da ekleyip üzerlerini örtecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu da atıyoruz önce harlı sonra kısık ateşte düdüklü tencerede ise 10 dk,diğer tencerelerde 20 -25 dk pişiriyoruz..afiyet olsun :)
Yorumlar