21 Ağustos 2013 Çarşamba

Sütlü Kabak Çorbası

Çorbası yapılabilecek en güzel sebzelerden biri de taze kabak,özellikle süt ile yapılmışı gerek kokusu gerekse lezzeti ile çok güzel oluyor,üstelik besleyici yönü de çok fazla, rahatlıkla bebeklerinize bile hazırlayıp verebilirsiniz..pazardan aldığım kabakların bir kısmını yemek yapmıştım kalan 3 kabak ile de sütlü çorba yaptım eşim ve kızlarım tarafından çok beğenilen sütlü kabak çorbasının tarifi ise şöyle...

MALZEMELER:(6 kişilik)

3 Adet kabak(rendelenmiş)
3 su bardağı  süt
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı un
yarım demet dereotu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz
YAPILIŞI:

  1. Çorbayı yapacağınız tencereye sıvı yağı ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun..
  2. Sütü yavaş yavaş ekleyin..
  3. Rendediğiniz kabakları da tencereye ekleyin..
  4. Suyu da ekleyip kabaklar yumuşayana dek pişirin..
  5. En son tuzu ekleyin..
  6. Servis ederken üzerine küçük doğradığınız dereotunu serpin ..afiyet olsun:)



Hiç yorum yok: