17 Ağustos 2013 Cumartesi

Semizotu Saplarıyla Salata(tarator)

Semizotu gerek salatası gerekse pirinçli yemeğiyle çok sevilen bir lezzet ,bugün vereceğim tarif ise semizotunun genellikle kullanmayıp attığımız saplarıyla yapılıyor,yanlış okumadınız semiz otunun saplarını kullanacağız:) şifa kaynağı bu bitkinin saplarını atmayıp nefis bir salata yapabilirsiniz ,lezzeti garantili emin olabilirsiniz yapıp beğenmediğim bir tarifi asla sizlerle paylaşmam,saplarının da en güzel şekilde değerlendiğini annemden öğrenmiştim şimdi bu lezzet sırrımızı sizlerle paylaşıyorum ....Küçük bir not,yabani semiz otuyla daha lezzetli oluyor.


MALZEMELER:

1 bağ semiz otunun sapları
2-3 diş sarımsak
yarım limonun suyu
2 adet domates
tuz

YAPILIŞI:

Semiz otunun saplarını eşit boylarda kıralım ve yıkayıp süzelim...tencereye sapları koyup üzerini örtecek kadar su ilevesiyle kaynadıktan sonra 6-7 dk kısık ateşte haşlıyoruz ve süzüyoruz ,sarımsakları ezip zeytinyağı ve limon sosuyla karıştırıp sos hazırlıyoruz,haşlayıp süzdüğümüz semiz otu saplarına bu sosu ekleyip 2 adet domatesi de küçük küçük doğrayıp ilave ediyoruz(domateslerin kabuklarını soyup öyle doğradım)salatayı hafifçe karıştırıyoruz ve sosunu çekmesi için yaklaşık yarım saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz...afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: