14 Ağustos 2013 Çarşamba

Patates Çanağında Kaşarlı Tavuk (fırında)

Selamlar sevgiler sayfa dostlarım,bugün  lezzet ve görsellik bakımından muhteşem bir tarifim var, Patates çanağında kaşarlı tavuk  ...eminim fotoğrafını görünce lezzetini de tahmin edersiniz,yemeğimizin malzemeleri ve yapılışı şöyle...


MALZEMELER:

1 kg patates
1 adet tavuk göğsü(kuşbaşı doğranmış)
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
tuz
karabiber
sıvıyağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI:

Patatesler tuzlu suda haşlanır,ama biraz diri olması gerekiyor..ayrı bir tencereye biraz sıvı yağ eklenir, içine yıkayıp doğranan yeşil ve kırmızı biberler ,kuşbaşı doğranmış tavuk eti eklenir ve sotelenir...fırın tepsisi hafifçe yağlanır,dirice haşladığımız patateslerin herbiri ikiye bölünür ve içi oyulur,oyarak çıkarttığımız patates içide tavuklu soteye eklenir...çukur hale getirdiğimiz patateslerin içine tavuklu biberli soteden doldurulur ve 180 derecede ısıttığımız fırında 20 dk kadar pişirilir fırından çıkartmadan 5 dk önce kaşar rendesi eklenir ve kaşarlar eriyene kadar fırında tutulur,daha sonra fırından çıkarılıp sıcak servis edilir afiyet olsun:)


Hiç yorum yok: