20 Ağustos 2013 Salı

Deniz Börülcesi Konservesi

İzmir'li olarak deniz börülcesini çok seviyorum mevsiminde sık sık alıp yapıyorum hem yoğurtlusunu hemde limon soslusunu,kışın da arada canımız isteyince yaparız diye düşündüm herşeyin konservesi oluyor da neden deniz börülcesinin konservesi olmasın dedim kendi kendime ve yaptım oldu :)sizde yapmak isterseniz tarifi şöyle...

MALZEMELER:

2 bağ deniz börülcesi
su 
3 adet kavanoz
ve
 yeni kapaklar

YAPILIŞI:

Deniz börülceleri yıkanır ve süzülür tencereye konup üzerini örtecek kadar su eklenir ve deniz börülceleri yumuşayana dek pişirilir,daha sonra çatal yardımıyla börülceler kavanozlara doldurulup hafifçe bastırılır ve deniz börülcesinin kaynar suyundan kavanozlara ilave edip kapağı sıkıca kapatılır ,ters çevrilmiş halde kavanozlar bekletilir daha sonra kışın tüketmek için saklanır..
Not:Deniz börülceleri tuzlu olduğu için tuz kullanmıyoruz..
 
 


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Deniz börülcesini konserve yaparken ayıklıyor musunuz yoksa kışın kavanozu açınca mı kılçıklarını temizliyorsunuz

ferahca lezzetler dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
ferahca lezzetler dedi ki...

Merhaba,deniz börülcesi konservesini ilk yaptığımda kılçıklarını ayıklamadan koymuştum kavanoza,ama sonradan farkettim ki kılçıklar ayıklanınca kavanoza yerleştirmesi daha kolay oluyor,üstelik daha fazla börülceyi kavanoza sığdırabiliyoruz:))