3 Temmuz 2013 Çarşamba

Sosisli Lokma(ekmek hamuruyla)

Merhabalar ,bugün sabah kahvaltılarında veya arkadaşlarınızla sohbet esnasında çayınızın yanında beğenerek tüketebileceğiniz bir tarifim var;Sosisli lokma....içine sosis  konduğu için adı sosisli lokma, sizin becerikli ellerinizle farklı lezzetlere de dönüşebilir,içine istediğiniz malzemeleri ilave ederek farklı tatlar yakalayabilirsiniz,fırından alacağınız ekmek hamuruyla pratik ve lezzetli sosisli lokmamızın malzeme listesi ve tarifi şöyle...

MALZEMELER:

1 adet ekmek hamuru
1 çay bardağı rendelenmiş peynir(beyaz veya kaşar)
3-4 adet sosis(küçük küçük doğranmış)
yarım demet dereotu
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber(kızlar acı yemediği  için ben kullanmadım)
1 su bardağı un
kızartmak için sıvı yağ




YAPILIŞI:

Derin bir kaseye fırından aldığımız ekmek hamurunu katıp üzerine rendelenmiş peyniri,yıkayıp küçük doğradığımız dereotu ve maydanozu,kuru nane ve istediğimiz baharatları en son olarak da 1 su bardağı unu ilave edip yoğuruyoruz...böylece bol yeşillikli bir ekmek hamurumuz oluyor:) hamurdan küçük parçalar kopartıp avucumuzun ortasında bastırarak yassıltıyoruz ve ortasına birkaç parça sosis koyup kapatıyoruz...daha sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartıp servis ediyoruz,tarifi yazarken aynı şekilde yapıp kızartmak yerine fırında da yapılabilir belki diye düşündüm daha sonra fırında yapıp lezzet olarak nasıl olduğunu sizinle paylaşırım:)afiyet olsun şimdiden...

2 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Günaydın mutlu hafta sonları, ben de okurken fırında nasıl olur diye düşündüm ama hamur kızartmaları da çok lezzetli oluyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler.

ferah keser dedi ki...

Teşekkür ederim ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için ,mutlu hafta sonları diliyorum.