26 Temmuz 2013 Cuma

Kırmızı Erik Hoşafı ve Şerbeti

Merhaba bugün size iftarda soğuk soğuk içebileceğiniz ve çabucak hazırlanan kırmızı erik şerbeti  tarifi var,rengiyle ve lezzetiyle çok güzel bir şerbet ,fazla uzatmadan tarif gelsin. en iyisi...

MALZEMELER:
1 kg kırmızı erik
1 su bardağı toz şeker
çubuk tarçın 
2 adat tane karanfil
6 su bardağı su

YAPILIŞI:
Kırmızı erikler yıkanır tencereye konur üzerine su eklenir karanfil ve kabuk tarçın da eklenir su kaynamaya başlarken şeker eklenir erikler yumuşayana dek  kısık ateşte kaynatılır ,hoşaf olarak kullanılacak ise süzgüden geçirilmez,şerbet için ise süzgüden geçirerek soğuması için bir süre beklenir ve buzdolabında soğutulup servis edilir ..
Çabuk olması için ben erik şerbetini düdüklü tencerede kaynattım 10 dk da erik şerbetim pişmişti...
vee erik hoşafı))

Hiç yorum yok: