27 Temmuz 2013 Cumartesi

Koruk Şerbeti

Koruk şerbeti içtiniz mi hiç ,eğer içmediyseniz çok şey kaçırmışsınız derim ben ,şekersiz olarak aylarca saklanıp salatarda yemeklerde kullanılabilir,şeker katarak ise muhteşem bir şerbet elde edersiniz..eskiden anneannemin bahçesindeki asmalardan koparılan koruklarla yapılırdı ,şimdi pazar yerinde koruk bulursam şanslıyım diyorum,eğer sizde koruk bulabilirseniz mutlaka koruk şerbetini yapın ve afiyetle tüketin .

MALZEMELER:
3-4 salkım koruk
2 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su

YAPILIŞI:
Koruklar yıkanır ve ezilir ,eskiden havanda ezilirmiş şimdi blender kullanılıyor artık...ezilen koruklar süzgüden geçirilir (elinizde eldiven olması gerekir çünkü koruk suyu kaşıntı yapar)ayrı bir kapta 5 su bardağı su ocakta biraz ılıtılıp şeker ilave edilir(su ılık olrsa şeker çabuk eriyor)daha sonra şekerli suyu koruk suyuna ekleyip soğuyunca servis ediyoruz..koruk suyunu şekerli şerbet koymadan buzdolabında saklayıp özellikle bamya yemeğinde kullanabilirsiniz..


Hiç yorum yok: