Kayısı Marmelatı

Merhaba,yaz meyvelerinin en bol olduğu zamanları yaşıyoruz ,pazar yerlerinde çeşit çeşit meyveler hem bol hem de ucuzlar,ben de sarı sarı olgunlaşmış kokulu kayısıları görünce hem evde tüketmek için hemde kışlık marmelat yapmak için birkaç kilo kayısı aldım ,marmalat için 1 kg yeterli şimdilik,kışa kadar beklemeyip tüketileceği için sanırım daha fazla miktarda yapmam gerekecek:)

MALZEMELER:
1kg olgun kayısı
250 gr toz şeker(2 su bardağı)
1 çay kaşığı limon tuzu

YAPILIŞI:

Kayısılar yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır,tencereye konularak üzerine şeker ilave edilir,bir gece önceden bu işlemi yapıyorum ertesi güne kadar kayısılar şekeri iyice çekiyor,aceleniz varsa aynı gün tencereye alıp kaynatabilirsiniz...kayısıların üzerinde göz göz kaynama olunca blendırla ezilir limon tuzu ilave edilir bir iki karıştırılır ve ocak kapatılır..sıcak sıcak yıkayıp dezenfekte ettiğiniz kavanoza konur ve kapağı sıkıca kapatılıp kavanoz ters çevrilir(konserve yapar gibi)bu şekilde yaparsanız kayısı marmelatınız uzun süre bozulmadan kalacaktır ,afiyetle tüketmeniz dileğiyle...


Yorumlar

Popüler Yayınlar