8 Temmuz 2013 Pazartesi

Hafta Sonu Gezisi ve Bisküvi Pastası

Yeni bir haftaya merhaba arkadaşlar,bu hafta sonu annem ,eşim kızlar ve ben Karaburun Mordoğan'daydık,tertemiz havası ve pırıl pırıl deniziyle çok sevdiğim yerlerin başında geliyor Karaburun ,yolda arabayla ilerlerken mis gibi kekik kokusuyla yolculuğumuz ve sonrasındaki deniz sefası çok güzeldi..Fırsat bulduğunuz anda gitmenizi tavsiye ederim ..Mordoğan'dan birkaç kare...

Bu güzel Mordoğan fotoğraflarından sonra güzel bir yaz pastasıyla devam edelim:).Soğuk soğuk ,lezzetli ve hafif bir pastaya kim hayır diyebilir...Kremşanti de kullanmadığım için  kalorisi daha düşük ,pastanın arasındaki ve üzerindeki muhallebi ev yapımı,sadece  muhallebiyi pişirirken içine iki parça damla sakızı attım ,damla sakızının kokusuyla nefis bir muhallebi oldu ,benim kızlar çok beğendi bu pastayı ,benim büyük kız herşeyi beğenmez o bile beğendiyse gerçekten güzel demektir:)bisküviyle hazırlanmış bu pratik yaz pastası için malzemelerimiz ve yapılışı ise şöyle...


MALZEMELER:

Pastayı orta boy kare borcam tepside yaptım bu yüzden malzemeleri kendi yaptığım kaba göre veriyorum ....
 1 paket kedi dili bisküvi
1 su bardağı süt(bisküvileri ıslatmak için)

MUHALLEBİSİ İÇİN;

4 su bardağı süt
6 çorba kaşığı toz şeker
6 çorba kaşığı un
2-3 parça damla sakızı
2 yemek kaşığı kakao

YAPILIŞI:

İlk önce 4 su bardağı sütü,toz şekeri, unu,damla sakızını tencereye alıp muhallebiyi pişiriyoruz,pişirdiğimiz muhallebiyi ikiye bölüp yarısına kakao ekliyoruz ...çukur bir kaba 1 su bardağı sütü boşaltıp bisküvileri süte batırıp ıslatıyoruz ve orta büyüklükteki kare borcama bisküvileri tek sıra diziyoruz,bisküvilerin üzerine hazırladığımız kakaolu muhallebiyi döküp yayıyoruz,kalan bisküvileri de sütle ıslatıp muhallebinin üzerine sıralıyoruz,ayırdığımız beyaz muhallebiyi de bisküvilerin üzerine döküp soğuması için pastamızı dolapta bir kaç saat bekletiyoruz ,pastanın üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis ediyoruz,afiyet olsun...




1 yorum:

ferah keser dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.