30 Temmuz 2013 Salı

Fırında Patlıcan Kebabı

Fırında patlıcan kebabı yöresel bir lezzet Gaziantep ve çevresinde çok yapılan aslında mangalda pişirilen bir yemek,ama biz fırında yapıyoruz fırında yapılan da çok lezzetli  ..fırında patlıcan kebabı için gerekli olanlar ve yapılışı ise şöyle..

MALZEMELER:

500 gr orta yağlı kıyma
1 kg patlıcan
4-5 adet domates
6-7 yeşil biber
10 adet kadar arpacık soğan
2-3 diş sarımsak
tuz -karabiber

SOSU İÇİN;

1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
tuz, karabiber
2-3 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Yemeğimizi yapmaya köftelerden başlıyoruz,kıymayı derin bir kaba alıp içine tuz ve karabiberi  ekleyip güzelce yoğuruyoruz kasenin üzerini kapatıp dolapta dinlenmesi için kaldırıyoruz..Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak halka dilimler halinde doğruyoruz ve tuzlu suda bekletiyoruz...Daha sonra patlıcanları tekrar yıkayıp ,beklettiğimiz köfteyi de şekil vererek bir köfte bir patıcan dilimi şeklinde yağlanmış fırın tepsisine sıralıyoruz,arpacık soğanlarını ve sarımsakları soyup tepsinin üzerine döşüyoruz,kabuğu soyulmuş domatesleri doğruyoruz yeşil biberleride doğrayıp tepsideki köfteli patlıcanların üzerine döküyoruz,diğer yandan sosu için domates ve biber salçasını sıcak suyla inceltip karabiber ve tuz ekliyoruz tepsideki malzemelerimizin üzerine döküp tepsinin üzerini aliminyum folyo ile kapatıyoruz,önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında  20-25 dk pişiriyoruz daha sonra aliminyum folyoyu çıkarıp üzerleri kızarana dek tekrar pişiriyoruz ,afiyet olsun:)


1 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

oYY OYY sağlıklı sofralar olsun. Ellerine sağlık..