6 Temmuz 2013 Cumartesi

Domates Soslu Taze Börülce

Merhaba,yaz mevsiminin en sevdiğim sebzelerinden biri taze börülce...salatasını ve yemeğini çok severim, domates soslu limon suyu ve sarımsak ilaveli taze börülce salatasını denemenizi tavsiye ederim oldukça lezzetli, ve hafif bir tarif,İzmir ve Ege Bölgesinin bu lezzetli salatasını (yemek olarak da tüketilebilir)yapmak isterseniz malzemelerimiz ve yapılış şekli şöyle...

MALZEMELER:
yarım kilo taze börülce
3 adet domates rendesi 
2 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
ve tuz


YAPILIŞI:
Taze börülcenin varsa kılçıklarını ayıklayıp (taze fasülye gibi) kırıyoruz ve bol suyla yıkayıp daha sonra tencerede üzerini örtecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz,daha sonra börülceleri süzüyoruzve buzlu suda 2-dk bekletip şokluyoruz ki rengi canlı olsun...ayrıca börülcenin haşlama suyunu atmıyoruz,çorbalarınızda özellikle tarhana çorbasında nefis oluyor...tencereye zeytin yağını ekleyip kızdırıyoruz ve rendelenmiş domatesleri ilave edip bir süre pişiriyoruz,haşlayıp süzdüğümüz börülceleri domateslere ilave ediyoruz...2 diş sarımsağı ezip limon suyu ile karıştırıyoruz domates soslu börülcelere ekleyip 5 dk kısık ateşte pişiriyoruz(bu işlemi sosu içine çekmesi için yapıyoruz)ocağı kapatıp soğuyana kadar dinlendiriyoruz,daha sonra ister salata olarak kullanacağınız istersenizde öğün yemeği olarak tüketeceğiniz leziz taze börülcesini afiyetle tüketebilirsiniz...Taze börülceyi belki siz başka bir yöntemle yapıyorsunuz ama böyle de denemenizi tavsiye ediyorum beğeneceğinizden eminim:)afiyet olsun...


2 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Elinize sağlık benimde en sevdiklerimdendir.nefis olmuş

mehtap dedi ki...

yaz için harika, eline sağlık.