Un Helvası
Merhaba bu gece mübarek Miraç Kandili,hepimizin Kandili mübarek olsun .Kandil günü için un helvası yaptım bugün ve tarifimi de sizinle paylaşmak istedim,ağız tadıyla yemek nasip olur inşallah...
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı ılık su
içerisine ceviz ,fındık kırığı ne isterseniz,ben fındık kırığı kullandım .
YAPILIŞI:
Derin bir kaba toz şeker ve ılık suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz şerbetimiz hazır...Çelik tencereye sıvı yağ ve unu ekleyip kısık ateşte kaşıkla karıştırarak un pembeleşene kadar (20 dk sürüyor bu işlem )kavuruyoruz daha sonra içine yavaş yavaş hazırladığımız şerbeti ekleyip 2dk kadar daha karıştırmaya devam ediyoruz ki un ve şerbet iyice özleşsin ...tencerenin kapağını kapatıp 1-2 dk daha ocakta tutuyoruz ,daha sonra ocağımızı kapatıp helvamızı dinlendiriyoruz ,yaklaşık 5 dk sonra helvamız hazırdır.fındık kırığını şerbetini koyduktan sonra ocağı kapatmadan hemen önce koyabilirsiniz ,afiyet olsun :)servis yaparken dondurma kaşığını kullandım ,siz kaşıkla da şekil verebilirsiniz.
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı ılık su
içerisine ceviz ,fındık kırığı ne isterseniz,ben fındık kırığı kullandım .
YAPILIŞI:
Derin bir kaba toz şeker ve ılık suyu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz şerbetimiz hazır...Çelik tencereye sıvı yağ ve unu ekleyip kısık ateşte kaşıkla karıştırarak un pembeleşene kadar (20 dk sürüyor bu işlem )kavuruyoruz daha sonra içine yavaş yavaş hazırladığımız şerbeti ekleyip 2dk kadar daha karıştırmaya devam ediyoruz ki un ve şerbet iyice özleşsin ...tencerenin kapağını kapatıp 1-2 dk daha ocakta tutuyoruz ,daha sonra ocağımızı kapatıp helvamızı dinlendiriyoruz ,yaklaşık 5 dk sonra helvamız hazırdır.fındık kırığını şerbetini koyduktan sonra ocağı kapatmadan hemen önce koyabilirsiniz ,afiyet olsun :)servis yaparken dondurma kaşığını kullandım ,siz kaşıkla da şekil verebilirsiniz.
Yorumlar