Sütlü İrmik Tatlısı(prenses tatlısı)
Küçüklüğümden beri sütlü tatlıları severim,annemin prenses tatlısı dediği sütlü irmik tatlısı yaptım ..eskiden annem tepsiye döküp soğuduktan sonra dilimlerdi ve biz de kardeşlerimle afiyetle yerdik:) aynı tarifin bir kısmına kakao ekleyip suyla ıslatılmış kek kalıbına döktüm ben ,siz de istediğiniz kaplara döküp tüketebilirsiniz.Sütlü prenses tatlımızın tarifi gelsin hemen ...
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin(koymasanız da olur ama ayrı bir lezzet veriyor)
YAPILIŞI:
Süt,irmik,toz şeker ve vanilya bir tencereye konur ve karıştırarak pişirilir,koyulaşmaya başlayınca tereyağı eklenir ve mikserle 2-3 dk çırpılır,daha sonra muhallebinin 3te 2 si suyla çalkalanmış kek kalıbına dökülür kalan 3 te 1 lik muhallebiye kakao ekleyip karıştırılır ve daha önce kalıba döktüğümüz tatlının üzerine gezdirerek dökülür..bir süre soğuması için bekledikten sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat soğutulur ,kalıbı düz bir tabağa ters çevirerek kalıptan çıkarılır ve dilimleyerek afiyetle tüketilir...
Tariflerimi facebook sayfamdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz
MALZEMELER:
1 litre süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 pk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin(koymasanız da olur ama ayrı bir lezzet veriyor)
YAPILIŞI:
Süt,irmik,toz şeker ve vanilya bir tencereye konur ve karıştırarak pişirilir,koyulaşmaya başlayınca tereyağı eklenir ve mikserle 2-3 dk çırpılır,daha sonra muhallebinin 3te 2 si suyla çalkalanmış kek kalıbına dökülür kalan 3 te 1 lik muhallebiye kakao ekleyip karıştırılır ve daha önce kalıba döktüğümüz tatlının üzerine gezdirerek dökülür..bir süre soğuması için bekledikten sonra buzdolabında yaklaşık 2 saat soğutulur ,kalıbı düz bir tabağa ters çevirerek kalıptan çıkarılır ve dilimleyerek afiyetle tüketilir...
Tariflerimi facebook sayfamdan takip etmek için buraya tıklayabilirsiniz
Prenses tatlısının pembesini yapmak isterseniz kakao yerine çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası ekleyebilirsiniz:))
Nasıl? harika görünüyor değil mi:))
Yorumlar
Bloğunuzu yeni keşfettim çok sevdim :))))
İrmik tatlısına bayılırım, her ne kadar eşim pek sevmese de kızım ve kendim için sık sık yaparım :)))))
Ellerinize sağlık. Bu arada sizi izlemeye aldım, bana da beklerim : http://fatoscatadlar.blogspot.com/
Güzel paylaşımlarda görüşebilmeyi diliyorum.
İzmir'den sevgiler...