29 Mayıs 2013 Çarşamba

Fırında Karnıyarık

Karnıyarık yaparken fırında pişirmeyi tercih ediyorum ,böylece hem az yağlı ve hafif hemde çok lezzetli oluyor..Karnıyarık yemeği için malzeme listemiz ise şöyle..





MALZEMELER:

7-8 adet uzun patlıcan
300 gr kıyma
4-5 adet domates
yeşil sivri biber
yarım demet maydanoz
2 adet kuru soğan
2 su bardağı su
tuz-karabiber
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI:

Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda en az 20 dk acısının çıkması için bekletiyoruz...Bu arada tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip ocağa koyuyoruz içine kıymayı  suyunu çekene kadar kavuruyoruz ,daha sonra küçük doğranmış soğanları da ekleyip kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve maydanozları da ekliyoruz bir süre kavurduktan sonra  ocağı kapatıyoruz.. diğer tarafta tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları yıkayıp kuruluyoruz ortalarına bıçakla birer çizik atıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine patlıcanların çizik yerleri üste gelecek şekilde diziyoruz.Patlıcanlar yumuşayıncaya kadar fırında pişiriyoruz,daha sonra  patlıcanları çizik attığımız yerden açtırarak hazırladığımız kıymalı harçtan koyuyoruz  2 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı suyla inceltiyoruz tepsinin kenarından salçalı suyu ilave edip dilimlenmiş domates ve sivri biberlerle süslüyoruz suyu kaynamaya başladıktan sonra  yaklaşık 15 dk pişiriyoruz,afiyet olsun:)















2 yorum:

pınar doğan dedi ki...

çok severim süper görünüyor ellerine sağlık

ferahcalezzetler dedi ki...

teşekkür ederim pınarcım ,yanında pilav ve cacıkla nefis oluyor gerçekten:)