Tavuklu Brüksel Lahanası Yemeği
Brüksel lahanası ,önceleri pek tüketmeyip faydalarını öğrendikten sonra daha fazla sevdiğim bir sebze,kısaca brüksel lahanasının faydalarını ekleyip yemeğimizin tarifine geçelim...bilgilendirme yazısı ve resim netten alıntıdır.
yarım kilo brüksel lahanası
200 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 domates
1 orta boy soğan
2 adet havuç
Zeytinyağlı bürüksel lahanası yemeği tarifi için tıklayın lütfen
YAPILIŞI:
Bürüksel lahanaları yıkanarak sert olan baş kısımları kesilir ve ortadan ikiye bölünür.Soğan yemeklik doğranır.Havuçlar kazınıp yıkanır.Domateslerin kabukları soyularak küp küp doğranır.Bir tencere içerisine yağ konarak soğanlar kavrulur, havuçlar küçük küçük doğranıp tencereye ilave edilir . Kuşbaşı doğranmış tavuklar da eklenerek 2-3 dk sotelenir.Sırasıyla salça ve domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir.Son olarak bürüksel lahanaları da ilave edilerek bir kaç defa çevrilir ve tenceredeki malzemelerin üzerini örtecek kadar kaynamış su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirlir.afiyet olsun:)
Brüksel lahanasının kolesterol ve doymuş yağ oranı çok düşüktür. Demir,
riboflavin, fosfor, bakır, magnezyum, tiamin ve bol miktarda diyet lifi
içerir. A, B6, C ve K vitaminleri, manganez, potasyum ve folik asit
bakımından zengindir. Brüksel lahanası sıvı dengesini düzenleyen ve tansiyonu dengeleyen bir
besindir. Zengin lif içeriği toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı
olur. Pankreas salgılarını tetikleyerek vücudun temizlenmesine katkı
sağlar ve böbrekleri uyararak atıkların vücuttan çıkarılmasını
hızlandırır..
Yemeğimiz için;
MALZEMELER:
yarım kilo brüksel lahanası
200 gr kuşbaşı doğranmış tavuk eti
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
2 domates
1 orta boy soğan
2 adet havuç
YAPILIŞI:
Bürüksel lahanaları yıkanarak sert olan baş kısımları kesilir ve ortadan ikiye bölünür.Soğan yemeklik doğranır.Havuçlar kazınıp yıkanır.Domateslerin kabukları soyularak küp küp doğranır.Bir tencere içerisine yağ konarak soğanlar kavrulur, havuçlar küçük küçük doğranıp tencereye ilave edilir . Kuşbaşı doğranmış tavuklar da eklenerek 2-3 dk sotelenir.Sırasıyla salça ve domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir.Son olarak bürüksel lahanaları da ilave edilerek bir kaç defa çevrilir ve tenceredeki malzemelerin üzerini örtecek kadar kaynamış su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirlir.afiyet olsun:)
Yorumlar