Pirinçli Ispanak Yemeği

Merhaba,bugün paylaşacağım tarif kış mevsiminin vazgeçilmez sebzesi ıspanaktan,pirinçli ıspanak yemeği...çoğu zaman salçalı yaptığım bu yemeği bu defa salçasız sade yaptım ,tüketirken üzerine limon ilavesiyle nefis oldu,hafif  ve lezzetli bir yemek arayışındaysanız pirinçli ıspanağı tavsiye ederim :)şimdiden afiyet olsun deyip tarimize geçelim...



















 




MALZEMELERİMİZ:
500 gr ıspanak
2 adet kuru soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz

YAPILIŞI:

Ispanağı ayıklayıp derin bir kapta ılık  suda 10 dk bekletip daha sonra kumu gidene kadar yıkıyoruz,sanırım benim 5-6defayı buluyor:) daha sonra suyunu süzüp doğruyoruz,tencereye sıvı yağımızı katıp soğanları yemeklik doğruyoruz ve ateşte bir iki çeviriyoruz daha sonra doğranmış ıspanakları ekleyip tuzu da atıp tencerenein kapağını kapatıyoruz,kısık ateşte 7-8 dk ıspanaklar sönene kadar pişiriyoruz ,içine yıkadığımız pirinçleri de atıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişiriyoruz ,su eklemiyorum ben çünkü ıspanak kendi suyunu salıyor zaten ...afiyet olsun :)

Yorumlar

LaceToys dedi ki…
Bende uzun yıllardır zeytinyağlı salçasız yapıyorum ıspanak yemeğini. Bu şekilde çok lezzetli oluyor. Ellerine sağlık.. Sevgiler..
ferahcalezzetler dedi ki…
teşekkür ederim yorumunuz için ,pirinçli ıspanak yemeğini salçasız yaptığımda üzerine yoğurt dökerek servis ediyordum bu defa limon suyu ile servis ettim gayet güzeldi:)

Popüler Yayınlar