5 Mart 2013 Salı

Krepte Pirinç Pilavı

Merhabalar,pirinç pilavının değişik bir sunumuyla karşınızdayım :)birer porsiyonluk olması ,ayrıca üzerine kaşar peynirinin lezzetinin de eklenmesi pilava ayrı bir tat katıyor..Pirinç pilavını herzaman yaptığımız gibi yapıyoruz ister sade ister şehriyeli,krep hamurunu da hazırlayıp teflon tavada pişiriyoruz daha sonra krepleri tek tek çukur küçük bir kaseye yerleştirip içine 3-4 kaşık pirinç pilavından koyup bohça gibi krebi .kapatıyoruz tabi bu arada kaseden çıkarıyoruz.. ,yağlanmış  fırın tepsisine sıralayıp üzerine birer dilim ince kesilmiş kaşar peyniri koyup önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişiriyoruz ,afiyet olsun ..

KREP İÇİN GEREKLİ OLANLAR...

  • 2 adet yumurta

  • 1,5 su bardağı un

  • 1 su bardağı su

  • Yarım su bardağı yağlı süt

  • 1 çay kaşığı tuz

  • Pişirmek İçin margarin yağ

  • Teflon tava

  • Un, süt ve su ile topak topak kalmayacak şekilde iyi çırpın yumurtaları ilave edin bir süre daha çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin. Teflon tavada 1 çay kaşığı margarin eritin tava iyice kızgınlaşmaya başladığı zaman  tavaya 1 kepçe hamuru döküp güzelce yayın(hamuru tavayı hareket ettirerek yayın kaşık kullanmayın). İki tarafını da çevirerek orta ateşte pişirin.

     

Hiç yorum yok: