22 Şubat 2013 Cuma

İrmik Helvalı Sigara Böreği

Daha önce yapıldı mı bilmiyorum,evde yufka varken bir de irmik helvası varken aklıma gelen ,yaptıktan sonra da kızlarım ve eşim tarafından çok beğenilen bir tatlı oldu:)deneyipte beğenmediğim bir tarifi asla paylaşmam yapmak isterseniz zevkle yapıp yiyebilirsiniz,beğeneceğinize eminim kesinlikle ,hatta siz daha da geliştirip üzerine çikolata sosu bile dökebilirsiniz,afiyet olsun şimdiden:)

MALZEMELER:(İRMİK HELVASI İÇİN)

 

1,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
tarçın veya vanilya,ben tarçını daha çok severim helvada..

SİGARA BÖREĞİ İÇİN ;


3 adet  yufka
ve kızartmak için sıvı yağ

YAPILIŞI:


Önce sıvı yağı tencereye alıp sıvı yağı ekleyip ısıtıyoruz ,daha sonra irmiği ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak irmikler pembeleşene kadar kavuruyoruz,daha sonra da toz şeker ve sütü ilave edip tarçını da ekliyoruz kısık ateşte irmikler suyunu çekene kadar pişiriyoruz,sonra da ocağı kapatıp demlendikten sonra bir müddet soğuması için bekliyoruz..

Yufkalarımızı tezgaha serip sigara böreği yapar gibi 8 parçaya bölüyoruz ve her parçanın geniş kısmına yaptığımız helvadan 1 yemek kaşığı kadar koyup sarıyoruz(sigara böreği gibi) daha sonra hazırladığımız börekleri kızgın yağda kızartıyoruz soğuduktan sonra pudra şekeri serpiyoruz...ben bu defa tencere de kızarttım ama başka zaman fırında pişirmeyi deneyeceğim öyle de güzel olacağını düşünüyorum...afiyet olsun:)



2 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Bir tanesini aldım...Sevgilerimle,

Banada beklerim.

ferahcalezzetler dedi ki...

Ziyaretiniz için teşekkür ederim ,lezzetli tariflerinizden deneyeceğimden şüpheniz olmasın :)bloğunuz çok güzel.