Havuç Kızartması(yoğurtlu)

Havuç kızartmasını sever misiniz?laf aramızda en sevdiğimiz kızartma türlerinin başında geliyor bizim evde,şimdi havuç bol ve ucuz ...havucu bazen yeşillik salatalarının içine rendeleyip bazen de kızartarak tüketiyoruz ..Havucun A vitamini deposu olduğunu ve göz sinirleri için çok faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz zaten ..İşte çok faydalı olan havucu bu defa da kızartıp sarımsaklı yoğurtla servis ettim ,tadı mı nasıldı?tek kelimeyle nefis...yoğurdun içine mayonez de ilave edip tüketebilirsiniz ama ben mayonezsiz olmasını tercih ediyorum:) gelelim malzeme listemize...

MALZEMELER:


Havuç
Kızartmak için sıvı yağ
Yoğurt(süzme olursa daha iyi)
Tuz


YAPILIŞI:

Havuçları kazıyıp yıkıyoruz istediğimiz şekilde doğruyoruz ,ben yuvarlak tercih ettim.Daha sonra kızartma tenceresine yağı ekleyip yağ kızınca havuçları kızartıyoruz..aslında önce havuçları az suyla haşlayıp süzdürüp öyle de kızartabilirsiniz ama ben havucun vitaminlerinin haşlama suyuyla gitmesini istemedim..Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp kızaran havuçların üzerine döküyoruz ,servis ederken süsleme işi tamamen zevkinize kalmış...afiyet olsun :)

Yorumlar

HaticeMutfakta dedi ki…
Bende çok severim kızarmış havucu, ama ben süt un yumurta karışımına bulaşıp kizartiyorum. Gerçekten yogurtla nefis oluyor.. Ellerine sağlık..
Adsız dedi ki…
Teşekkür ederim yorumunuz için :)sizin yaptığınız şekliyle de denemek isterim ,tadı güzeldir eminim ..

Popüler Yayınlar