Patlamış Mısır Pastası(Popcorn pasta)

Bloğuma yazı yazmayalı 1 ay olmuş,arada yaşanan hastalıklar, sıkıntılar,kayıplar derken yeni tarifler eklemek gelmedi içimden ,yavaş yavaş yazmam gerekiyor artık diye düşündüm ve yeni bir tarifle buradayım.Popcorn pastasını yaptım lezzet olarak çok güzeldi ama itiraf etmeliyim ki süslemeye fazla özen göstermedim ,yoksa görsel açıdan çok daha güzel olabilirdi .Yılbaşı akşamı için hazırlayıp ailenize güzel ve farklı bir lezzet sunabilirsiniz,Kek kalıbınız derin olursa şekli daha güzel çıkar benim kalıbımın kenarları alçak ve genişti..Patlamış mısır pastası diğer adıyla popcorn pastasının malzemeleri ve yapımı nasılmış bakalım...


Malzemeler: 

2 büyük paket marshmelow(300gr)

2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin

süslemek için çikolata şekerlemesi(veya istediğiniz şekerleme)

5 su bardağı patlamış mısır

kek kalıbı ve kalıbın içine sermek için streç film

 

YAPILIŞI:

Önce marshmelowları benmari usulü veya derin bir kasede mikrodalgada tereyağı veya margarin ilavesiyle eritin,erirken çok kabarıyorlar dikkat edin .Daha önceden patlattığımız mısırları eriyen marşmelowlarla karıştırın ve streç filmle kaplanmış kek kalıbına bastırarak yerleştirin,buzdolabında 2-3 saat bekletin ve kalıbı ters çevirerek pastayı kalıptan çıkarın üzerini renkli şekerlemelerle süsleyin,isterseniz şekerlemeleri marşhmelowlu karışımı kalıba dökmeden önce serpin üzerine karışımı dökün böylece şekerlemeler pastaya çok daha iyi yapışacaklardır,ben maalesef bunu yapmayı unuttum :)


Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canım harika bir fikir ellerine sağ
lık süper olmuş sevgiler...
ferahcalezzetler dedi ki…
ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim ,sevgiler...
Yemek Tarifi dedi ki…
merhabalar. www.yemekgurmesi.com sayfamızdaki blogunuza ziyaretçi kazanın adlı konuya yazdıgınız youm bilgilendirmesi için cevap yazıyorum.daha önce sitemizde kullandıgınız yazar hesabınızla tariflerinizi gönderebilirsiniz. tariflerinizi gönderirken en altına aynı tarifin sitenizdeki adresini de yazın ki o sayfayı face sayfamızda paylaşalım. Tariflerinizi bekliyorum. :)
Nursevin SÖNMEZ dedi ki…
Ferahcığım ellerine sağlık. çok değişik olmuş. yumurta kabuğunda kekin gibi buda süper.
ferahcalezzetler dedi ki…
teşekkür ederim,yeni lezzetler denemeyi seviyorum güzel olursa da paylaşıyorum ,dedikleri gibi öğrenmenin yaşı yok:D
Nursevin SÖNMEZ dedi ki…
çok süper hatırlattığın için sağol.

Popüler Yayınlar