17 Eylül 2012 Pazartesi

Zencefilli Türk Kahvesi

Zencefilli türk kahvesi,keyif verdiği kadar kalbinize ve sinirlerinize de iyi gelecek...Zencefilin faydalarından kısaca söz etmek gerekirse;Antiseptik özelliğiyle kanı temizler,mide bulantılarını giderir,kalp ritmini düzenler,baş ağrılarını giderici özelliği vardır ayrıca taşıt tutmalarına da faydalıdır...İşte bu kadar faydası olan zencefil mis kokan kahveyle buluşunca ortaya muhteşem bir lezzet çıkıyor...Dikkat edilmesi gereken tek nokta ise zencefilin ayarını kaçırmamak ,zencefilin  acımsı bir tadı olduğu için az miktarlarda kullanmak gerek..Toz zencefili ise aktarlardan hatta marketlerden (bitki çayları bölümünden)bulabilirsiniz..
MALZEMELER:(2 kişilik)
2 Tatlı kaşığı türk kahvesi
2 Adet kesme şeker
2 Fincan su
Çay kaşığının ucuyla zencefil
YAPILIŞI:
Cezveye önce su(sıcak yada ılık olmamalı)daha sonra da şeker katıp karıştırıyoruz,kahvesini de atıp tekrar karıştırıyoruz,cezvemiz henüz ocakta değil ama:)iyice karıştırdıktan sonra cezveyi en küçük ocağa alıp çay kaşığının ucuyla toz zencefil ekleyip pişirmeye başlıyoruz,yanlardan kabarmaya başlayınca tatlı kaşığıyla köpükleri fincanlara paylaştırıp bir taşım kaynatıyoruz ,kaynayan kahveyi de fincanlara döktükten sonra afiyetle içiyoruz....afiyet olsun :)



Hiç yorum yok: