3 Haziran 2012 Pazar

Domatesli Pirinç Pilavı

Bizim evde herkes tarafından sevilen pirinç pilavını  değişiklikler yaparak sofraya getirdiğim zaman oldukça beğenilir,pilavın değişik çeşitlerini yaparım bu yüzden ...bazen havuç rendelerim havuçlu pilav olur ,bazen de domates rendelerim domatesli pilav olur,ama nasıl olursa olsun hep de sevilir :)geçtiğimiz günlerde yaptığım fotoğrafını çektiğim ama sonra da pc ye eklediğimi unuttuğum domatesli pilav fotoğrafını görünce aklıma geldi bloğuma eklemediğim:)vee şimdi ekliyorum ;domatesli pilav için bize gerekli olanlar ve yapılışı ise şöyle...
MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 -3 adet irice domates
3 su bardağı sıcak su(veye et-tavuk suyu)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı silme tuz
YAPILIŞI:
Pilavlık pirinci ayıklayıp üzerini örtecek kadar sıcak suda yarım saat bekletiyoruz(tuz ilavesiyle)daha sonra tencereye sıvı yağı katıp domatesleri içine rendeliyoruz ve biraz pişiriyoruz,sonra da ıslattığımız pirinçleri 2-3 su yıkıyoruz ve pişen domateslere ilave edip tuzu da ekleyip kavuruyoruz,daha sonra da 3 su bardağı sıcak suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişiriyoruz,pilavımız bir süre demlendikten sonra servise hazırdır ,afiyet olsun...

1 yorum:

Hatice dedi ki...

çok severim ellerinize sağlık...