1 Mayıs 2012 Salı

Fırında Pirinçli Ispanak(üstü kaşarlı)

Malzemeler:

1kg  ıspanak
1 su bardağı pirinç
200 gr kaşar rendesi
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
2 su bardağı su
YAPILIŞI
Yıkanmış ıspanakları ince ince doğrayın.Ayrı bir tencerede pirinci 2 su bardağı su ile pilav ayarında hiç yağ koymadan pişirin. Ocaktan indirmeden önce tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin.
pişen pilavınıza ıspanağı ekleyip, karıştırın. Bu karışımı fırın tepsisine ya da borcama dökün. Üzerine kaşar rendesini serpip, orta derecede fırına sürün. Üstü pembeleşince fırından çıkarıp, dilimleyin ve servis yapın.Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: