19 Mayıs 2012 Cumartesi

Dereotlu Peynirli Poğaça

Dereotunu, salatalarda ve dolma içi hazırlarken kullanırım , tadını ,kokusunu çok da severim ,geçtiğimiz gün poğaça yaparken dereotunu da ince ince kıyıp attım hamura mis gibi ve çok lezzetli bir poğaça oldu,herhangi bir poğaça tarifinin hamuruna katılsa olur aslında ama ben kendi yaptığım ölçülere ve tarife göre yazayım size...vereceğim ölçüyle yaklaşık 20 tane poğaça çıkıyor.
MALZEMELER:
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr tereyağı veya margarin(oda ısısında)
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım demet dereotu(yıkanıp,doğranmış)
250 gr rendelenmiş peynir(ben izmir tulumunu tercih ettim)
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta beyazı(sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
vee 1 paket kabartma tozu

YAPILIŞI:
Un ,tuz,kabartma tozu karıştırılır içine ince kıyılmış dereotları eklenir bu kuru karışıma yumurta beyazı ,yoğurt ,sıvı yağ ve margarin ilave edilip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir,bu hamurdan parçalar kopartılıp yuvarlanır ve sonra avucumuzun içinde bastırarak yassıltılır içine rendelenmiş peynir konup kapatarak istediğimiz şekil verilir ve yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür,önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Mis gibi poğaçalarımız hazırdır,afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: