19 Nisan 2012 Perşembe

Zeytinyağlı yerelması

Malzemeler:


1 kilogram yerelması,2 adet kuru soğan

1 çay bardağı zeytin yağ

1 adet havuç
1 adet limonun suyu
Yeteri kadar tuz

Yapılışı:

Yerelmasının kabuklarını ince ince soyun ve yıkayın..Yarım santim eninde olacak şekilde gelişi güzel doğrayın..Bir kabın içine su doldurun ve limonu sıkıp doğradığınız yer elmalarını içine atın.Bir tencerenin içine soğanları küp küp doğrayın ve üzerine tuz ekip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.Havucu da yuvarlak şekilde, 1 cm eninde doğrayın.Ocakta kavrulan soğanların üzerine önce havuçları ardından limonlu suda bekleyen yer elmalarının suyunu süzüp ekleyin ve karıştırın.Bu şekilde 5 dakika kavurun,5 dakika sonra 1 su bardağı kaynar suyu tencereye ilave edin,önce yüksek ateşte sonra ateşi azaltarak sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin..çok hafif ve lezzetli bir yemek ,afiyet olsun 

Hiç yorum yok: