26 Nisan 2012 Perşembe

Güveçte zeytinyağlı patlıcan

Güveç tencereler artık pek tercih edilmiyor maalesef ,yemekler daha uzun zamanda piştiği için...ama güveçte pişen yemek daha bir lezzetli oluyor bence haksız mıyım?her zaman olmasa da bazen yemeklerimi güveçte yapıyorum ve güvecim kırılmasın diye de gözüm gibi bakıyorum:)işte size lezzetli ve sağlıklı güveçte zeytinyağlı patlıcan tarifi...


MALZEMELER

-3 adet patlıcan
-3 adet sivri biber
-2 adet orta boy kurusoğan
-1 baş sarmısak
-3 adet domates
-1 çay bardağı zeytinyağı
-Tuz, Karabiber, kekik
-2-3 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI:
- Patlıcanları alacalı soyun,boyuna 4'e bölün, enine dilimleyin. Diğer malzemeleri hazırlayıncaya kadar tuzlu suda bekletin.
-Bu arada, soğanları biberleri, domatesleri iri iri doğrayın.
-Sarmısakları soyun,2'ye bölün.
-Patlıcanlar da dahil tüm malzemeleri derin bir kapta harmanlayın.
-İstediğiniz miktarda tuz,karabiber ve kekiği de ilave ettikten sonra karışımı güvecin içine dökün.
-Zeytinyağını ilave edin.
-Salçayı da hafif çırpıp ilave edin.
-Kısık ateşte kendi suyuyla pişirin.
-Piştikten sonra,eğer suyu fazlaysa, güvecin kapağını açıp 200 derece fırına koyun,hem suyunu çekecek hem kızaracak hem de hoş bir koku kazanacaktır.
afiyet olsun:)


Tepkiler:

1 yorum:

ellerine sağlık canım nefis görünüyor patlıcan sevilmezmi paylaşımların bol bol olsun inşallah;))
sevgiler